امنیت سایبری برای کودکان باید نخستین فاکتور در ذهن والدین باشد، زیرا کودکان چه درکلاس باشند چه در محیط خانه، بیشتر در معرض خطرات قرار میگیرند. حتی اگر محیط مدرسه بر روی حفاظت از اطلاعات شخصی در کلاس درس نظارت داشته باشد و یا نرم افزار کنترل والدین بر روی موبایل کودکان نصب شده باشد هم، همچنان نیاز به آموزش کودکان دیده میشود.
این موضوع حتی در بر گیرندهی دستگاه های IoT و یا پوشیدنیهایی است که برای کودکان طراحی شده اند. مانند: ساعتهای هوشمند ارزان که اغلب نیز، دارای لایهی حفاظتی کمی هستند. بنابراین با وجود ارزان بودن آنها، خطر آسیب پذیری ناشی از حملات در آنها بسیار بالا است.
کودکان برای مجرمان سایبری، اهدافی دست یافتنی و قابل دسترسی به حساب می آیند. زیرا آنها نسبت به علایم هشدار دهندهایی که در هنگام بازدید از اینترنت انجام میدهند آگاهی ندارند و همین موضوع باعث میشود تا به راحتی در معرض این آسیب پذیریها قرار بگیرند.
مجرمان سایبری به راحتی میتوانند از کودکان در چت رومهای آنلاین، بازیهای آنلاین و حتی در رسانههای اجتماعی، سوء استفاده کنند. برای مقابله با چنین شرایطی، ما چندین توصیهی امنیتی را به عنوان راهنمایی والدین ارایه کردیم که آنها را به کودکان خود آموزش بدهید، تا در هنگام مواجه شدن با دستگاه های جدید و یا چالش های سایبری بتوانند از این راهنماییها در تصمیم گیریهای هوشمندانهی خود استفاده کنند.
در این قسمت، ۵ عادت سایبری را برای آموزش کودکان، معرفی میکنیم تا از آن در هنگام مواجه شدن با حملات سایبری استفاده کنند.
۱- از موقعیت مکانی موبایل خود مطلع باشید.
کودکان در فراموش کردن و گم کردن وسایل شخصی خود زبانزد هستند. بنابراین میتوانید آنها را آموزش بدهید تا از موبایل خود به عنوان یک وسیلهی شخصی محافظت کنند و آن را در هر جایی رها نکنند. به این خاطر که افراد سود جو، به طور مداوم در تلاش هستند تا آنها را به سرقت ببرند تا به اطلاعات شخصی آنها دسترسی پیدا کنند. به کودکان خود آموزش بدهید تا از وسایل شخصی خود محافظت کنند و آنرا در جایی امن، حفظ کنند.
۲- مراقب باشید که روی چه چیزی کلیک میکنید.
به کودکان خود، معنا و مفهوم فیشینگ را آموزش بدهید. تا آنها متوجه لینکهای Phishy و یا پیامهای مخرب در ایمیل و یا رسانههای اجتماعی باشند. یک اشتباه کوچک منجر به از دست دادن حریم شخصی و هویت شما میشود.
۳- رسانههای اجتماعی را به طور مداوم بررسی کنید.
رسانههای اجتماعی به نظر جالب میرسند، اما همانها ممکن است به بزرگترین نگرانیهای امنیتی نیز تبدیل شوند. کودکان خود را آموزش بدهید که هر شخص ناشناسی که به آنها در خواست دوستی میفرستد را قبول نکنند. تمامی حسابهای کاربری کودکان خود را چک کنید و به کمک بخش تنظیمات، سطح امنیتی آنها را افزایش بدهید. بخشLocation Service درتنظیمات موبایل آنها را غیر فعال کنید و به آنها آموزش بدهید که هرگزنباید موقعیت مکانی و زمانی خودش را برای کسی ارسال کند. با این کار، هیچ کس در دنیای واقعی نمیتواند موقعیت مکانی آنها را شناسایی کند.
۴- حفظ رمز عبور و عدم اشتراک گذاری آن
کودکان عاشق چت کردن هستند. اما در کنار آن بایستی آموزش ببینند که رمز عبور، بخش خصوصی هر شخصی است و باید نزد خود شخص حفظ شود. مگر اینکه خانوادهی او از او درخواست کنند. هم چنین داشتن یک رمز عبور قوی برای آنها بسیار مهم است، به آنها آموزش بدهید که نمیتوانند از نام خود برای رمز عبور استفاده کنند. در نهایت تغییر مداوم رمز عبور برای حفظ حریم آنلاین آنها را در نظر بگیرید.
۵- اتصال به وایفای امن
اگر کودک شما میتواند به وایفای متصل شود، پس به آنها آموزش دهید که شبکههای امن را پیدا کند و به شبکههای عمومی و نا امن متصل نشود تا از آسیب پذیریهای ناشی از شبکههای نا امن جلوگیری شود.
با کودکان خود صحبت کنید و آنها را به کمک این راهنمایی آموزش دهید تا این عادات امنیتی را به منظور حفظ حریم شخصی به طور مرتب دنبال کنند.